månadsbrev och föräldramöte!!!

Månadsbrev September Art/Media

Hej där hemma!

Nu har vi kommit en bit in på höstterminen och det är dags för månadsbrevet.

Vi vill börja med att berätta att terminen har börjat bra. Enligt den utvärdering vi gjort med era barn så tycker de att det fungerar här i skolan, både i ämnena och runtomkring.

Igår var det skolval här på skolan. Alla eleverna fick rösta och dessa röster kommer att räknas och  bl a redovisas i media i samband med övriga befolkningens röster. Era barn har inför valet arbetat med de olika partierna, vad de står för och vilka valfrågor de fokuserar på i valet. Förra veckan så hade vi representanter här på skolan från de olika partierna och era barn fick lyssna till en politisk debatt i biblioteket. Efter valet så kommer årskurs 7 och 8 att fördjupa sig och arbeta vidare inom detta område.

Den 16/9 är det LOVDAG för era barn! 17/9 är en vanlig skoldag enligt schemat.

Den 21/9 är det friluftsdag som ska ägnas åt friidrott. Kläder efter väder och lunch som vanligt i matsalen.

De barn som går i årskurs 9 har fått möjlighet att söka teknikprao, denna ansökan är redan gjord och de elever som ville fick fylla i en ansökan. För övrigt så ligger praoperioden för årskurs 9 under veckorna 42 och 43. Det är bra om era barn redan nu börjar fundera över vart de vill göra sin praktik samt att de kollar upp möjligheterna till att göra sin praktik där.

Årskurs 7 och 8 har under elevens val påbörjat arbetet med att göra en elevdokumentär. De är i startgroparna av planeringen och själva filmandet har inte kommit igång än. För årskurs 9 är elevens val ämnesinriktat där de själva valt vilket ämne de vill fokusera på.

I matematiken behöver era barn miniräknare. När de gör prov får de inte använda sina mobiler som miniräknare.

Om ni vill nå oss så är telefonnumret till arbetsrummet 444 61 eller så mailar ni till [email protected]. Sjukanmälan gör ni direkt på Dexter eller till expeditionen på telefonnummer 443 90.

I samband med detta månadsbrev så vill vi bjuda in er till föräldramöte. Måndagen den 27/9 kl. 18.00 i biblioteket är det ett gemensamt föräldramöte för samtliga klasser i årskurs 7, 8 och 9 som ingår i Art/Media. Efter en stund så kommer årskurs 9 att avvika för träff med respektive mentorer.

Mejla gärna om du/ni kommer eller inte senast 23/9, och om du/ni vill ha tolkhjälp

Varmt välkomna önskar lärarna i laget Art Media


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0