Profildag måndag 29 november

Igår hade vi en profildag på vår skola. Det innebar att klasserna hade annat program än sitt schema och att det var anpassat utifrån profilerna; Idrott & Hälsa, Science och Art/Media. Min mentorsgrupp 9c tillhör Art/Media-laget men har inte fått välja detta så för oss blev det så här;

En del hakade på Idrottsprofilen och spelade fotbollsturnering och de andra gjorde ett schema med saker som passade dem; Schack och spel på fritids, Musiklektion, Studier man vill och behövde. Sedan tittade man på redovisningarna som sjuor och åttor gjorde. Det var Film/Foto och Teater.

år 9 v46-47

Just nu har vi kommit igång med 60-tals rock. Vi går igenom fakta om Rolling Stones och spelar låten Satisfaction. De kommer också att få en frivillig extrauppgift om man vill fördjupa sig i rocken.

år 8 v46-51

Eftersom eleverna har fått datorer jobbar vi lite annorlunda nu. Alla elever har fått ett häfte med uppgifter om
REGGAE & LÅTANALYS. Där finns mål, instruktioner och bedömningsnivåer. Dessutom finns en hel del kopior som hjälp till att göra uppgifterna. Jag kommer ha kortare genomgångar i början av lektionerna sedan får de jobba självständigt och ta ansvar för att allt blir gjort. Vi kommer att avsluta sista lektionen den här terminen.

år 7 v.46-47

Sjuorna ska avsluta sitt arbete med Elvis och att spela gitarr efter tab. De har en uppgift kvar: att lyssna på låtlistan och skriva egna åsikter om tre av dem. Mejla eller ge mej på papper.

De har alla fått ett häfte där låtlistan finns, liksom mål, instruktioner och bedömningsnivåer.

Film och kondomer

Den här veckan är det Skolfilm för alla Fagerstas elever.
För Risbroeleverna gäller:

Tisdag kl. 12.30 år 7 + år 8
Onsdag kl. 12.30 år 9

Filmen heter Welcome och är 109 min. lång


Dessutom ska niorna få gå en "Kondomskola". Tiderna som gäller är:
Tisdag 23 nov.
kl. 8.30-9.45  9A + 9D
kl. 9.50-11.05  9E + 9F
kl. 11.45-13.00  9B + 9C
Killarna ska vara i biblioteket och tjejerna i 114

Musik år 9 vecka 45

Den här veckan har alla nior gjort samma sak:

De har fått öva och testa om de kan känna igen olika musikinstrument bara med hörseln.

Sedan har de fortsatt, lite fritt, att spela på Stand by me eller någon annan låt.

Och så har vi "lekt". Jag har kört en musiktävling som är snodd från TVprogrammet Doobidoo. Den sista grenen de har där som heter Sista minuten. Det går ut på att en inte ser en bild på en artist/grupp utan de andra i laget ska med hjälp av att sjunga låtar på personen att förstå vem det är. De flesta tycker det här är jättekul.... och jag tycker det är bra, för de sjunger och sjunger. Det brukar vara svår att få ungdomar att sjunga annars.


Mentorn talar:

Nu är jag hemma igen från Israel, nio dagar i härlig sommarvärme, massor av upplevelser, god (men dyr) mat och några sköna dagar vid Röda havet....34 grader varmt i skuggan. Mmmmm....
  
Men åter till er och vardagen. Jag har börjat med utvecklingssamtalen. De flesta har fått tid v46, nästa vecka. Försök byta med varandra, annars hör ni av er: [email protected]  eller 0703 95 43 66

Läs igenom brevet som (förhoppningsvis!!!) kommit hem med era söner/döttrar så ses vi snart.

RSS 2.0