musik 8c + 8e v43

På musiken idag har vi skapat en mapp i datorn som heter Musik. Där ska vi spara allt som vi gör på musiklektionen.

Det är bra om alla har egna hörlurar med sig. Det kommer att finnas några att låna men av hygienskäl är egna bäst.

 Jag gav lite tips på bra musiksidor:
www.wikipedia.se
www.youtube.com
www.chordie.com
 (resourses)
www.8notes.com (extras)
www.ultimate-guitar.com
www.911tabs.com
www.svenskaackord.se

 Sedan fick alla jobba i egen takt med dessa tre saker:

 §Söka grundfakta om Kiss (medlemmar, årtal, låtar, skivor, musikstil, bråk, särskilt) skriv en text ca. ½ sida

 §Lyssna på 3 låtar, skriv upp namnen på dem och skriv vad du tycker om dem

 §Sjung med i en av låtarna. Hitta texten genom att googla på låtnamnet + lyrics

 


JAG ÄR HEMMA IDAG!!!!!! Torsdag 14 oktober 2010

Min äldsta son har feber så jag är hemma med honom idag. Det innebär att 9a inte har lektion på morgonen. Om lektionerna på em blir av? kolla på TVn!
Jag är ledsen för att er musiklärare är hemma igen.... men ...... Att vara mamma är viktigast i mitt liv och hösten är ju som ni vet full av virus och baciller. Jag ska sköta om honom idag så får vi se hur han mår ikväll. Om jag kan gå till jobbet eller inte. Han är ju ganska stor så mår han hyfsat så kanske klarar han sig själv..... som sagt; vi får se!

Musik år 7 v40-41

Vi fortsätter med Elvis. Ser en film där Priscilla och Lisa-Marie Presley berättar om hans liv och vi spelar ackord på gitarr; D  G  A7 i låtarna Hound dog och Blue suede shoes

Musik år 7 v.40-41

Vi börjar med ackordspel på gitarr; D, G, A7 och vi spelar elvislåtar; Hound dog och Blue suede shoes. Dessutom går vi igenom lite elvisfakta och ser en film om hans liv berättat av Priscilla och Lisa-Marie Presley.

Musik år 8 v40-41

8a och 8b jobbar med Elvis. De får se en film där Priscilla och Lisa-Marie Presley berättar om Elvis, sedan spelar vi Hound dog och Blues suede shoes med ackorden, en bluestolva.

Musik år 9 v40-41

Det är dags för utvecklingssamtal och därför har/ska niorna skriva i sina omdömen. De får en möjlighet att själva bedömma hur långt de har utvecklats på olika områden i ämnet. Sedan fyller jag i min bedömning som man får se på samtalet. Du kan se den mallen på www.risbroskolan.fagersta.se
   Dessutom kollar jag att alla nior vet vad Tinnitus är, hur örat fungerar hur man får hörselskador. Och, framför allt, hur man skyddar sig!   .... hörselskydd/öronproppar och sänka volymen
   Vi håller också på med piano, hur det funkar och hur man spelar. Just nu spelar vi Stand by me, den gamla klassikern från 1961 av Ben E. King som fick ett nytt uppsving 1986 då filmen med samma namn kom.


Skolkatalogerna!!!

Nu har de äntligen kommit, skolkatalogerna. Jag delade ut till min mentorsgrupp idag. Den är gratis! De individuella bilderna kommer med posten hem till varje elev och familjen bestämmer själv om man vill köpa eller inte.

RSS 2.0